Sommarkänslor!

Hela helgen har vart fyllt med sol och värme med svala vindar och jag har gått utan strumpbyxor för första gången i år! ÄVen om jag börjat äta på min antidepressiva så tycker jag att det har vart en lugn och fin helg. Jag har vart och kollat på en lägenhet som jag nu, verkar som om jag ska få! :D I'm the happiest person ever!

I fredags började jag som sagt med antidepp och Jocke var på filmkväll och jag tog det lugnt hela kvällen med godis och tv.
På lördagen for jag som sagt och kollade in en källarlägenhet, en 1:a på 35-37 kvm som var superfin! Jag ringde direkt till hyresvärden då jag vart där och talade in ett meddelande om att jag ville ha den! :D
Efteråt så gick jag till konsum i närheten av lägenheten och handlade kyckling och grönsaker till en sallad som jag och jocke åt till middag, supergod!!
Sen gick jag hela vägen från lägenheten till centrum, det var väl.. okej kanske 3 km men det var iallafall superskönt :D

Sen kom jag hem och jocke och jag gjorde mat och chillade hela kvällen, tills jag somnade, de här pillrerna gör mig så otroligt trött! De biverkningar jag tror jag märkt än så länge är:
- irritation
- humörsvängningar
- svettvallningar
- trötthet (onormal trötthet)
- lite (ytterst lite) myrkrypningar i händer och armar

Så jag tycker det har vart rätt lugnt faktiskt. Kunde vart mycket värre ju.

Igår, söndag, så hände inte så mycket, åt hemmagjord pizza tillsammans med Älsk, Tor och Julia.
Det var gott och ganska trevligt faktiskt.

Idag när jag vaknade så ringde jag genast till hyresvärden, men inget svar.. ringde och ringde..
tills hon äntligen svarade! och då hade hon inte ens hört mitt inspelade meddelande! :o
Hon verkade positiv och hon skulle ringa till tjejen som bor i lägenheten nu och bestämma datum för inflyttning. Jag är skitglad! :D


Nu ska jag försöka få i mig lite frukost snart + medicinen.
Borde vänta till tio egentligen men... vi får se.

Hejs!

17.37

Goddagens

Sitter just nu och inväntar tacos som jag ska äta med älskling och hans syster Josefin. :D

Ikväll ska jag få kolla på en lägenhet nära centrum, eller rättare sagt om 1 timme och 20 minuter :o


Just an update!

/aeternus honey

Godkväll

Kvällen börjar lida mot sitt slut och även jag. Min mage gör ont som satan just nu så ska ligga i soffan resten av kvällen och filosofera framför Without a trace.


puss

I'm afraid I haft to say no.

Hehe jag älskar Comviqs cheap sheep XD, han är söt, han är cool och jag älskar den där "SHUT UP!" "hey! YOU shut up!" :'D


Sitter just och kollar på wipeout hemma hos Älsk men ingen är hemma här. Han är nämligen på bio och ser på Watchmen tillsammans med några vänner och Tor är hos sin flickvän, Julia.
Så it's just me... and nellie! <3

Tycker verkligen  att kommentarerna eller nja snarare alla skratt till LouLou var helt oacceptabelt ... Inte alls roligt att se på. När det sen blev samma skratt för Fatema så¨kan man ju se mönstret >_<.
INTE OKEJ KANAL FEM!


Nu är det dags för sweepern.. ska kolla lite nu.

/aeternus

It's been a long long time

Hej där ute, godmorgon på er.

Jag vaknade för ca en timme sen efte skumma drömmar, som vanligt.
Sitter och kollar runt på lägenheter om det möjligtvis skulle ha kunnat komma ut någonting nytt men icket.
Beror nog på
att det är påsk och alla är lediga. Men man tycker ju att det är då folk borde diskutera att flytta :'D.

Idag har jag ingen aning om vad som händer och sker, vill åka hem känns det som. Har vart borta för länge. Inte för att jag inte älskar älskling, men ibland vill man väl bara vara hemma?

Måste packa och allt sånt också, gillar inte att känna mig stressad.

Men först måste man börja dagen med en frukost. Och det är precis det jag ska göra -> snart.

/Aeternus

tjalala.

Sitter och funderar på det där med LCHF... skulle det vara någonting för mig.
Har läst i kolhydrater i fokus, något forum mestadels hela kvällen efter att bror sa att han gått ner från 92kg till 77kg sedan januari. Det är 15 kg på ca 4 månader. Vilket enligt mig är jävligt bra gjort när man är 36 år gammal. (förbränningen går ju segare ju äldre man blir). Hans fru hade gått ner från 75kg till 66kg, 4 kg kvar till hennes målvikt, då har hon gått ner 13 kg.

Jag känner på ett sätt att jag inte vill prova det, pga jag vill gå ner _fort_, alltså fortare än lchf. Vet att det inte är bra för kroppen men jag kan inte låta bli att frestas över kontrollen jag får när jag ser kilona rasa.
Jag vet att jag har en släng av ätstörning men den är kontrollbar. Jag vill verkligen gå ner i vikt (och behöver det faktiskt, nu är jag ingen som bara säger så alltså).

Men jag känner att jag borde prova det för det kan verkligen funka om jag ger mig fan på det.
Men samtidigt x'D så är jag så rädd för att få gallsten... har haft så jävla ont i gallan nu de senaste dagarna att jag funderar på hur bra det är att börja trycka i sig massa fett... men det här har jag fått fram:

De flesta gallstenar är kolesterolstenar.
Högt kolhydratintag ( pasta, potatis, godis, osv ) orsakar högt blodsocker. Högt blodsocker orsakar högt blodinsulin. Högt blodinsulin stimulerar kolesterolbildningen i levern och ökar kolesterolinnehållet i gallan.

Om man äter mycket fett produceras mycket galla för att spjälka fettet i tarmen.
När mycket galla produceras sker en snabb genomströmning av galla i gallblåsan och benägenheten att bilda gallstenar minskar.
(
alltså sköljs gallan igenom och eventuella gallstenar avlägnas naturligt )

Om man äter lite fett blir det lite galla eftersom det inte behövs, för att det är så lite fett i tarmen. Gallan blir då kvar länge i gallblåsan
. Hög kolesterolhalt i den stillastående gallan ger sedimentering av kolesterol och bildning av gallstenar. Alltså ger en kost med lite fett och mycket kolhydrater en ökad risk för bildning av gallsten. ( alltså om man _INTE_ äter fett under en diet och sen tillsätter mycket fett så börjar den här "gamla" gallan som kroppen inte tömt ännu eftersom du inte ätit fett att åka ut.. men eftersom det dröjt så länge så har det bildas stenar av dom. Har du otur är dom förstora och måste opereras bort ) 

Det är alltså högt kolhydratintag som orsakar gallstensbildning, men fettintag som kan utlösa besvär. Man bör ju satsa på förebyggande åtgärder mot en sjukdom, och det är i det här fallet att äta mer fett och mindre kolhydrater.



vad tycker ni? :(

hmm

3 saker som går igenom mitt huvud ikväll.

1. måste få tag på banankartonger

2. måste ta mig hem på något sätt med kartongerna, och när ska detta ske?

3. Ska jag måsta ringa Soc själv? latarseln..

men hej!

Tänk vad mycket som hänt sen sist. Jag har fått bort lägenheten och flyttar på onsdag och sen har jag en lägenhet på umedalen på g. Jag får se om jag tar den, den ska vara superfin isåfall! vill gärna ha någonting närmare stan.
Det är ju det jag kommit hit för! :'D


Jag har fyllt 20 år också, som sagt hunnit med mycket.
Ätit tårta så jag spytt nästan och har fortfarande äckelkänslor mot det faktiskt så nu tar jag det lilla lugna.

Skulle egentligen festat med Räkan och Winnie igår men fick vara hemma för jag hade så ont i levern. Kan tårtorna ha något med detta att göra kan man fråga sig. Hoppas inte på någon gallsten eller sånt.

Jocke ligger och sover än han, ja jag är på Mumindalen. Och jag har gjort frukost åt honom. Jag önska att jag kunde bli en hemmafru. Tror jag skulle trivas med det.


/N
kanske lite för mycket filosofi på en morgon men..

RSS 2.0